Round-up Rio

Bokster Nouchka Fontijn heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale in de klasse tot 75 kilogram, via een zege op de Chinese Li Qian.

Polsstokhoogspringster Elena Isinbajeva (34) stopt per direct met sporten. Dat maakte de atlete vrijdag bekend.. Een dag eerder werd de Russische nog gekozen in de atletencommissie van het International Olympisch Comité.

Springruiter Jeroen Dubbeldam greep vrijdag naast de medailles. De 43-jarige vlaggendrager bij de openingsceremonie liet met SFN Zenith weliswaar in de individuele wedstrijd alle balken liggen, maar incasseerde een strafpunt wegens tijdsoverschrijding. Hij klokte 68,02 seconden, waar de limiet was gesteld op precies 68 tellen. Springruiter Maikel van der Vleuten was kansloos voor een medaille.

BMX’er Laura Smulders kwam in de olympische finale ten val. Ze werd zevende.