HANDELSCONFLICT

VW brengt productie omlaag

Volkswagen moet de productie van verschillende modellen verlagen vanwege een handelsconflict met verschillende toeleveranciers. De Duitse autofabrikant zou bij drie verschillende fabrieken werknemers een kortere werkweek hebben opgelegd. Volgens financieel persbureau Bloomberg is zo’n kortere werkweek donderdag begonnen in de fabriek in Emden en geldt die voor 80 procent van de 9.000 werknemers. In Emden worden de Passat Sedan en Wagon gemaakt. Vanwege het conflict met een leverancier van stoelenonderdelen zouden auto’s daar al twee dagen niet kunnen worden afgemaakt.

In Wolfsburg zouden 10.000 mensen minder moeten gaan werken. Daar ondervindt de productie van de Golf problemen vanwege een conflict met een leverancier van versnellingsbakonderdelen. Officieel is er niets over de oorzaak van de handelsconflicten naar buiten gebracht. Analisten wijzen erop dat Volkswagen miljarden kwijt is aan de gevolgen van de emmissiefraude en dat daarom verwacht wordt dat het concern kortingen bij leveranciers probeert te bedingen. (NRC)

    • Camil Driessen