Fortuna Sittard

Voetbalclub Fortuna Sittard gered door Turkse econoom

Fortuna Sittard, de eerste profclub van Nederland, is deze zomer gered door een Turkse investeerder die de club heeft overgenomen voor zo’n 1,4 miljoen euro. De Turkse econoom Isitan Gün is nu de derde buitenlandse clubeigenaar in het Nederlandse profvoetbal. Eerder werden Vitesse en ADO Den Haag overgenomen door een buitenlandse investeerder. Met de aankoop van 85 procent van de clubaandelen heeft Gün voorlopig een einde gemaakt aan de financiële problemen bij de Limburgse club, die sinds de degradatie in 2002 in de eerste divisie speelt. Na eerdere financiële zorgen moest Fortuna begin 2016 opnieuw vrezen voor zijn voortbestaan. Facturen stonden maandenlang open. Van de Belastingdienst, maar ook van zaakwaarnemers en leasemaatschappijen. (NRC)

De Turk die Fortuna tot leven wekte pagina 26-27
    • Marcella Breedeveld