Flevoland wordt beter bereikbaar, maar de komende dagen nog niet

©

Amsterdammers kunnen hun bezoek aan vrienden of familie in Almere dit weekend beter overslaan. Zowel de wegen als het spoor zijn goeddeels afgesloten wegens werkzaamheden.

Rijkswaterstaat en ProRail hebben er voor gekozen om hun werk te bundelen en de verkeershinder te concentreren aan het slot van de zomervakantie. Rijkswaterstaat werkt aan de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere. Bij Muiden wordt de A1 verlegd. De oude spoorbrug bij Muiderberg wordt gesloopt, een nieuwe brug wordt aangesloten op het spoor. Ook een aquaduct en een extra brug over het Amsterdam-Rijnkanaal horen bij het project.

Tot maandagochtend 05.00 uur is de A1 richting Amersfoort/Almere afgesloten tussen knooppunten Diemen en Muiderberg. Op de A1 naar Amsterdam zijn slechts twee rijstroken beschikbaar. Van zondagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur is de A1 ook richting Amsterdam afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A27, A12 en A2.

ProRail werkt de komende week aan vernieuwing van het spoor rond Almere. Er wordt onder meer 24 kilometer geluidsscherm aangelegd. Hierdoor rijden er tot vrijdag 26 augustus 12.30 uur bussen in plaats van treinen tussen Weesp en Almere Oostvaarders en Hilversum en Almere Oostvaarders. Bezoekers van festival Lowlands in Biddinghuizen kunnen via Dronten en Zwolle naar huis.

Overigens werkt ProRail dit weekend ook spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal. Op een aantal trajecten rijden daardoor minder treinen.