Boeken

Feuilleton A.F.Th. van der Heijden wordt boek

Het verschijnt op 12 september en wordt dan ten doop gehouden op een avond met de schrijver in het Compagnietheater in Amsterdam.

A.F.Th. van der Heijden. Foto: Merlijn Doomernik

Het feuilleton President Tsaar op Obama Beach van A.F.Th. van der Heijden wordt een boek. Het verschijnt op 12 september en wordt dan ten doop gehouden op een avond met de schrijver in het Compagnietheater in Amsterdam. Daar wordt Van der Heijden geïnterviewd door Arjen Fortuin, literair redacteur van NRC. Alle bezoekers van de avond krijgen een exemplaar van het boek, dat verschijnt in een oplage van 500 gesigneerde exemplaren en niet in de winkel komt. Kaarten voor de avond kosten 25 euro voor abonnees en 27,50 euro voor niet-abonnees.

Van der Heijden baseerde het zestigdelige feuilleton, waarvan de eerste aflevering 25 juni in de krant verscheen, op de roman in wording met dezelfde titel. Daarin trekt oorlogsfotograaf Natan Haandrikman, geïnspireerd op Van der Heijdens overleden zoon Tonio, naar Oekraïne, waar zijn ouders zijn omgekomen bij de ramp met vlucht ‘MX17’. Het feuilleton wordt op vrijdag 2 september afgesloten.

Voor meer informatie en kaarten naar www.compagnietheater.nl/kaartverkoop.html. Wie alleen interesse heeft in het boek kan mailen naar communicatie@nrc.nl