Europa League

AZ na ruime zege dicht bij groepsfase

AZ is dicht bij plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. In Servië won de club uit Alkmaar donderdag met 3-0 van FK Vojvodina. Na een moeizaam begin kwam AZ na een half uur verrassend op voorsprong. Stijn Wuytens kopte een voorzet van Levi Garcia binnen. Het doelpunt gaf de ploeg meer vertrouwen, wat op slag van rust een tweede goal opleverde. Fred Friday rondde een snelle counter bekwaam af. De tweede helft controleerde AZ de wedstrijd. De aanvalsacties van de thuisploeg waren te zwak om de wedstrijd te doen kantelen. In de slotfase zorgde opnieuw Wuytens er met zijn tweede doelpunt voor dat de ploeg van trainer John van den Brom al voor de return van volgende week vrijwel verzekerd is van de sportief en financieel aantrekkelijke groepsfase. (ANP)

    • Maarten Scholten