Drugshandel

Speurhond politie vindt 1,3 miljoen euro contant

De Amsterdamse politie heeft met behulp van een speurhond ruim 1,3 miljoen euro aan bankbiljetten gevonden die verstopt zaten onder het reservewiel van een auto. Na rechercheonderzoek in juli en augustus werden twee Albanese mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs en witwassen. De auto met de miljoenen euro’s werd al op 12 augustus opgespoord. De bestuurder is aangehouden. Bij een huiszoeking in Amsterdam-West nam de politie nog eens 13 kilo cocaïne, een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en 40.000 euro in contanten in beslag. Een van de bewoners probeerde bij de inval via een achterdeur met de drugs weg te komen, maar werd aangehouden. De voorlopige hechtenis van de vrouw is inmiddels geschorst, de man zit nog vast. (NRC)

    • Oene van der Wal