Dodental aanslag Nice opgelopen tot 86

Een man die gewond raakte door de aanval met de truck overleed donderdag.

Een jongen loopt langs een gedenkplaats voor de slachtoffers van de aanslag in Nice. Foto Jean Christophe Magnenet / AFP

Het aantal doden dat viel door een aanslag in Nice op 14 juli is opgelopen tot 86. Een man die gewond raakte door de aanval met de truck overleed donderdag. Dat heeft de Franse staatssecretaris voor Slachtofferhulp Juliette Méadel vrijdag laten weten.

Twitter avatar juliettemeadel Juliette Méadel Vive émotion après le décès hier d’une victime de l’#AttentatNice. J’adresse mes condoléances à son épouse, ses enfants et ses proches.

De naam of leeftijd van de overledene is niet bekendgemaakt. De man laat een vrouw en twee kinderen achter. Twee weken geleden bezweek een andere getroffene aan zijn verwondingen.

Quatorze Julliet

Op nationale feestdag Quatorze Julliet reed de 31-jarige Mohamed Lahouaiej Bouhlel met een truck in op een mensenmenigte op de Promenade des Anglais, die op dat moment naar het vuurwerk stond te kijken. De man werd door de politie doodgeschoten.

Lees hier ons profiel van Bouhlel: ‘Agressief, depressief en zeer op zichzelf’

Later eiste terreurbeweging Islamitische Staat de aanslag op. Toch zijn er vooralsnog geen bewijzen gevonden dat de dader contacten of banden had met IS. Wel had hij een strafblad. De Franse autoriteiten doen nog steeds onderzoek naar Bouhlel.

    • Casper van der Veen