ADO Den Haag koploper na winst op Excelsior

De Hagenezen wonnen uit met 1-2 van de Rotterdammers.

ADO Den Haag-speler Ruben Schaken (l) maakt tackle op Excelsior speler Nigel Hasselbaink (r). Foto ANP

ADO Den Haag is na de 1-2 winst op Excelsior vrijdag met drie overwinningen verrassend koploper in de eredivisie. Excelsior kwam via Jurgen Mattheij op voorsprong, maar nog voor de rust maakte Gervane Kastaneer de gelijkmaker. In de tweede helft scoorde verdediger Tom Beugelsdijk het beslissende doelpunt.

Twitter avatar ADODenHaag ADO Den Haag ADO Den Haag wint van Excelsior met 1-2. Goals van Kastaneer en Beugelsdijk #excADO https://t.co/gQti6Aebdt

Net als vorige week tegen FC Groningen opende Mattheij, met een kopbal uit een standaardsituatie, al snel de score. Na die treffer kwam ADO Den Haag sterk terug. Nadat eerst Mike Havenaar net over kopte, maakte Kastaneer op aangeven van Ruben Schaken na 25 minuten de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft van het boeiende duel waren er volop kansen aan beide kanten. ADO Den Haag had weliswaar een veldoverwicht, maar de counters van Excelsior waren regelmatig gevaarlijk. Bij een van die uitvallen raakte Stanley Elbers de paal.

Twitter avatar ADODenHaag ADO Den Haag 68) 1-2 GOAAAAAALLL Tom Beugelsdijk #excADO

Ruim 20 minuten voor tijd pakte ADO Den Haag de volle winst. Centrale verdediger Beugelsdijk kopte een hoekschop van Edouard Duplan achter keeper Tom Muyters. Het slotoffensief van Excelsior leverde daarna niets meer op. (ANP)