Voetbal

Brazilië tegen Duitsland in finale voetbaltoernooi

Met een overtuigende overwinning heeft Brazilië zich woensdag geplaatst voor de finale van het olympisch voetbaltoernooi. Het gastland liet in het Maracanã-stadion van Rio de Janeiro weinig heel van Honduras: 6-0. Neymar schreef geschiedenis door al na 15 seconden de score te openen. Hij vierde het snelste doelpunt ooit in een olympisch voetbaltoernooi. Gabriel Jesus (twee), Marquinhos en Luan lieten de score verder oplopen. Neymar tekende in de slotfase voor de eindstand. Brazilië stuit in de finale op Duitsland, dat in de andere halve eindstrijd Nigeria klopte (2-0). Lukas Klostermann en Nils Petersen maakten de doelpunten in de Arena Corinthians van São Paulo. Op het WK voetbal, twee jaar geleden, vernederde Duitsland Brazilië in eigen land in de halve finale met 7-1. (ANP)