Twitter blokkeert 235.000 terreurgerelateerde accounts

In totaal zijn nu sinds medio 2015 360.000 Twitteraccounts geblokkeerd die terrorisme promoten.

Het logo van Twitter.
Het logo van Twitter. Foto Sander Koning / ANP

Twitter heeft de afgelopen zes maanden 235.000 accounts geblokkeerd als onderdeel van de strijd die de social mediareus voert tegen uitingen die terrorisme promoten en verheerlijken. Dat laat het bedrijf donderdag weten.

In februari gaf Twitter voor het eerst cijfers vrij van 125.000 accounts die sinds medio 2015 zijn geblokkeerd vanwege het verspreiden van terreurgerelateerde boodschappen. Het totaal aantal gebruikers dat om die reden van de website is gegooid staat nu op 360.000.

Twitter zegt dat het dagelijks 80 procent meer accounts blokkeert dan een jaar geleden. Vooral in de dagen direct na grote terreuraanslagen worden extra veel gebruikers van de site geweerd. Internetverkeer door IS-aanhangers is in twee jaar tijd met 45 procent afgenomen, aldus Twitter.

Het social mediabedrijf lag in het verleden onder vuur omdat het te weinig zou doen om terroristen die hun ideologie en daden op Twitter verheerlijken tegen te gaan. Tegenwoordig werkt Twitter samen met meerdere antiterreurdiensten en andere organisaties die zich inzetten tegen terrorisme.