Tegenstrijdigheden

Braziliaans-Amerikaanse rel over ‘beroofde’ zwemmers die opnieuw worden verhoord

Foto AP

De Braziliaanse politie heeft de Amerikaanse olympische zwemmers Gunnar Bentz en Jack Conger woensdag vlak voor vertrek naar de VS uit het vliegtuig gehaald. Ze mogen het land niet verlaten totdat ze opnieuw zijn gehoord over een vermeende roofoverval. Met twee ploeggenoten zouden ze zondag na terugkeer van een feestje door agenten zijn staande gehouden en beroofd, vlakbij het olympisch dorp. De afgelopen dagen legden de zwemmers echter tegenstrijdige verklaring af over het incident, dat in Brazilië tot veel ophef leidde. Zo gaf Lochte een tv-interview aan nieuwszender NBC waarin hij zei op een tankstation te zijn overvallen, niet in een taxi. Ook werd geen pistool tegen zijn hoofd aangedrukt, maar alleen in zijn richting gehouden. (AP)