Round-up Rio

De mannenploeg 4 x 100 meter estafette kwam net als het vrouwenteam donderdag niet door de series. Solomon Bockary, Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia en Giovanni Codrington kwamen met een tijd van 38,53 niet verder dan de achtste plaats.

De zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen misten donderdag net aan het olympische podium in de 470-klasse. Het Nederlandse duo finishte in de medalrace als tweede, maar de concurrenten voor het zilver en brons bleven te dicht in de buurt. Zegers en Van Veen eindigden in het algemeen klassement als vierde.

In de 49er FX schoven de zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz op de slotdag nog op naar de zesde plaats.

BMX’ers Niek Kimmann, Jelle van Gorkom en Twan van Gendt plaatsten zich alle drie voor de halve finale van het olympisch toernooi, die vrijdagavond wordt verreden. Kimmann haalde het ternauwernood.

    • Maarten Scholten