Round-up Rio

Boksster Nouchka Fontijn is door naar de halve finale. De Rotterdamse is daarmee verzekerd van brons, omdat beide verliezers van de halve finale een bronzen medaille zullen krijgen. Fontijn won van de Britse Savannah Marshall en vecht vrijdag tegen de Chinese Li Qian. Fontijn won vorig jaar goud bij de Europese Spelen en werd tweede op de WK.

Jessica Blaszka, de eerste vrouwelijke Nederlandse worstelaar ooit op de Spelen, stelde teleur. Al in haar eerste partij werd ze uitgeschakeld. Blaszka werd vorig jaar nog derde op de WK.

Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun hebben beiden de olympische tienkamp vroegtijdig moeten verlaten. Sintnicolaas moest na het eerste onderdeel opgeven met een bovenbeenblessure. Braun stapte later op de dag uit met liesklachten.

Sifan Hassan is uitgeschakeld in de series van de 800 meter. Ze noteerde de vijfde tijd van haar heat; niet genoeg voor de finale.