Na 13 september geen Eredivisie meer voor klanten van Tele2

Klanten van Tele2 moeten het vanaf volgende maand zonder FOX Sports stellen. Onderhandelingen over het contract tussen de provider en de televisiezender zijn vastgelopen, laten de bedrijven weten. Gevolg is dat Tele2-klanten de wedstrijden in de Eredivisie vanaf 13 september niet meer live op televisie kunnen volgen.

FOX eiste dat Tele2 voor al zijn 160.000 klanten een Sports-abonnement afneemt, zegt de provider op zijn website, waardoor de abonnementsprijzen voor alle klanten zullen stijgen, ook voor mensen die geen voetbal willen kijken. De maandelijkse abonnementskosten, die nu beginnen bij 11 euro, zouden met zo’n 2 euro moeten worden verhoogd. „Onacceptabel”, vindt Tele2. Daarom is ervoor gekozen Fox Sports voor geen enkele Tele2-abonnee beschikbaar te stellen. Ongeveer 8.000 Tele2-klanten die nu een abonnement hebben op FOX Sports kunnen de zender straks niet meer ontvangen.

Tele2 heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) verzocht een onderzoek naar het aanbod van FOX in te stellen.

Volgens FOX Sports is er geen conflict met Tele2. „Dit zijn terugkerende commerciële gesprekken tussen twee partijen, zoals die altijd plaatsvinden aan het einde van een contractperiode.”

Eerder uitte ook KPN openlijk kritiek op de aanbieding van FOX. Volgens KPN zou het abonnementsgeld voor iedereen in eerste instantie met enkele euro’s per maand omhoog moeten. Dat werd uiteindelijk voorkomen, nadat het KPN wel was gelukt om afspraken te maken waarbij alleen zij die dat willen tegen betaling de voetbalwedstrijden kunnen bekijken.