E-books

Rowling schrijft drie nieuwe Harry Potter-verhalen

De Britse auteur J.K. Rowling duikt opnieuw in de wereld van Harry Potter. Ooit leek ze het bij zeven boeken te willen laten, maar nu komt zij op 6 september toch met drie nieuwe verhalen, e-books, over de wereld van de beroemde tovenaarsleerling. Rowling maakte dat woensdag bekend via Pottermore, haar site voor fans. Delen van de verhalen heeft ze daar al gepubliceerd, deels zijn ze nieuw.

De serie gaat Pottermore Presents heten en duikt dieper in de toverwereld en sommige personages uit de originele boekenreeks. Fans komen meer te weten over de achtergronden van personages zoals Horace Slughorn (Hildebrand Slakhoorn) en Dolores Umbridge (Dorothea Omber). Volgens persbureau Reuters worden de verhalen zo’n tienduizend woorden lang. De serie komt in acht talen uit, waaronder in het Nederlands. De e-books hebben elk een eigen thema dat met de toverwereld te maken heeft. Zo komt er een soort ‘Zweinsteingids’ over de wereld van de tovenaarsschool. Een ander boek gaat in op de duistere kant van de toverwereld, zoals de verschrikkingen van gevangenis Azkaban.

Over Harry Potter verschenen al zeven romans, acht films, drie themaparkattracties en de toneelvoorstelling Harry Potter and the Cursed Child. Het script daarvan verscheen vorige maand als boek. De kaarten voor de voorstelling verkochten vrijwel meteen uit voor de rest van het komende jaar.