Beachvolleybal

Goud Duits vrouwenduo na zege op Brazilianen

De Duitse Laura Ludwig en Kira Walkenhorst hebben woensdag in de finale van het beachvolleybaltoernooi verrassend goud gewonnen. Het duo versloeg de Braziliaanse wereldkampioen en publieksfavoriet Agatha en Barbara in twee sets: 21-18 en 21-14. Het Duitse duo kreeg zo het publiek in het stadion aan de Copacabana stil. Met name in de tweede set was het overwicht van de regerend Europees kampioenen indrukwekkend. Eerder op de avond verloor het tweede overgebleven Braziliaanse duo hun wedstrijd in de strijd om het brons. Larissa en Talita waren niet opgewassen tegen drievoudig olympisch kampioen Kerri Walsh Jennings en haar partner April Ross. Het Amerikaanse duo kende een stroeve start, maar won uiteindelijk in drie sets: 17-21, 21-17 en 15-9. (ANP)