Volleybal

Nederland in halve finale na winst op Zuid-Korea

De Nederlandse volleybalsters hebben op de Olympische Spelen de halve finales bereikt. Het team van bondscoach Giovanni Guidetti was dinsdag in Maracanãzinho met 3-1 te sterk voor Zuid-Korea: 25-19, 25-14, 23-25, 25-20. In de halve finale treft de ploeg de winnaar van de kwartfinale tussen Brazilië en China. Met het halen van de halve finale hebben de volleybalsters al een mijlpaal bereikt. De vijfde plaats in Atlanta 1996 was tot dusverre het beste resultaat ooit. Daarna ontbrak Nederland telkens op de Spelen. Belangrijk voor Nederland was de rentree van Marit Balkestein-Grothues, die voor het eerst sinds ze vorige week uitviel weer binnen de lijnen stond om een rondje te passen. Bij het olympisch kwalificatietoernooi in Japan verloor Nederland nog dik van Zuid-Korea. (ANP)

    • Fabian van der Poll