Traditionele muziek die niet zo klinkt

None

In hun gezicht en op hun stembanden dragen ze littekens van een leven vol geweld. De ‘overlevenden van de Rode Khmer’ laten de folk van Cambodja horen. Muziek die bijna was weggevaagd, eerst door Amerikaanse bomtapijten, daarna door de genocide van Pol Pot. Die generatie is vervolgens zo goed als vergeten door de jongeren die opgroeien in een wereld van sekstoerisme en Russische gangsters. Producer Ian Brennan heeft oor voor traditionele muziek die niet traditioneel klinkt. Hij maakte eerder prijswinnende veldopnames in getraumatiseerde gebieden. Brennan zoekt de bluesmuzikanten, punkrockers en soulzangers van vergeten landen. Het is opmerkelijk hoe de Cambodjaanse gitaar met lange hals klinkt als oude blues en hoe aangrijpend en ijzersterk de krakende stemmen van deze overlevers zijn.

    • Leendert van der Valk