80.000 mensen geëvacueerd om bosbrand Californië

Tientallen gebouwen zijn vernietigd en zevenhonderd brandweermannen proberen de brand te blussen.

Foto: James Quigg/The Daily Press via AP)

In het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn dinsdag meer dan tachtigduizend mensen geëvacueerd vanwege een snel uitslaande bosbrand. Tientallen gebouwen zijn verwoest en zevenhonderd brandweermannen proberen de brand te blussen. Dit meldt persbureau AP.

De mensen worden op verschillende locaties ondergebracht. Tijdens het blussen raakten verschillende brandweermannen gewond. De brand ontstond ten westen van de belangrijkste snelweg tussen Los Angeles en Las Vegas en verspreidde zich snel over zesduizend hectare land. Een deel van de snelweg is inmiddels afgesloten.

De brand is de derde in een korte tijd. In het noorden van Californië woedt een brand die zestienhonderd hectare land heeft aangetast en in het midden van de staat woedt sinds zaterdag een grote brand die 2792 hectare heeft aangetast. Beide branden zijn gedeeltelijk onder controle.

Bosbranden

Het zuiden van de Verenigde Staten wordt al langer geteisterd door grote bosbranden. Een illegaal kampvuur veroorzaakte in juli nog een bosbrand in Californië waarbij 174 vierkante kilometer land werd verwoest. Eind juni werd de staat ook al getroffen door een bosbrand die honderdvijftig huizen vernietigde. Tussen 2011 en 2014 kampte Californië met de hevigste droogte ooit gemeten.