Round-up Rio

Boksster Nouchka Fontijn is door naar de halve finale, en is daarmee verzekerd van brons. De Rotterdamse won van de Britse Savannah Marshall en vecht vrijdag tegen de Chinese Li Qian. Fontijn won vorig jaar goud tijdens de Europese Spelen in Bakoe en werd tweede op de WK.

Jessica Blaszka, de eerste vrouwelijke Nederlandse worstelaar ooit op de Spelen, stelde teleur. Al in haar eerste partij werd ze uitgeschakeld. Blaszka werd vorig jaar nog derde op de WK.

Eelco Sintnicolaas heeft zijn olympische tienkamp al na één onderdeel moeten staken. Hij kreeg na de 100 meter last van zijn bovenbeen en kon niet verder. Sintnicolaas kampte het afgelopen jaar al vaker met blessures. Pieter Braun is namens Nederland nog wel actief in Rio.

Sifan Hassan is uitgeschakeld in de series van de 800 meter. De Nederlandse atleet liep amper twaalf uur na haar finale op de 1.500 meter, waarop ze als vijfde eindigde.

    • Frank Huiskamp