Round-up Rio

None

Voor beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer kwam dinsdag een einde aan het olympisch toernooi. Het Nederlandse koppel verloor in de halve finales op het strand van Copacabana van de Braziliaanse publiekslievelingen Alison Cerutti en Bruno Schmidt in drie sets. De regerend wereldkampioenen uit Brazilië lieten zich opzwepen door de duizenden enthousiaste toeschouwers en wonnen met 21-17, 21-23 en 16-14.

Brouwer en Meeuwsen spelen donderdag om het brons.

De Kroatische Sandra Perkovic had dinsdag aan één geldige worp genoeg om goud te winnen met de discus, met een worp van 69,21 meter. Het wereldrecord bij de vrouwen staat sinds 1988 op naam van de Oost-Duitse Gabriele Reinsch, die al dan niet onder invloed van doping kwam tot 76,80 meter.

Femke Pluim is al vroeg uitgeschakeld in het polsstokhoogspringen. De 22-jarige atlete uit Gouda slaagde er niet in om over 4,30 meter te springen.

    • Harry Meijer