Rio 2016

Oranjeloze sporten

Foto’s AP, Reuters

Taekwondo, synchroonzwemmen, gewichtheffen, trampolinespringen, basketbal, kanovaren, voetbal. Zomaar een paar sporten waarin Nederland niet is vertegenwoordigd op de Olympische Spelen in Rio. Je zou de onderdelen bijna vergeten – zo gericht is de aandacht op de Nederlandse sporters. Hier de Canadees Jason Burnett op de trampoline, geen uitblinker, verre van: hij eindigde woensdag als veertiende in de kwalificatie – niet genoeg voor plaatsing voor de finale. En de serie van de 200 meter van het kanovaren (kajak dubbel), met op de voorgrond Aurimas Lankas en Edvinas Ramanauskas uit Litouwen. De finale wordt deze donderdag gevaren. En de onderste foto is taekwondo, de voorronde bij de mannen tot 58 kilo. De Portugees Rui Bragança won overtuigend van de Colombiaan Óscar Muñoz. Vervolgens verloor Bragança in de kwartfinale. En de Nederlanders? De handbalsters spelen vandaag de halve finale tegen Frankrijk en de volleybalsters treffen donderdagnacht China in de halve finale.