Pedoseksueel

Leidenaar verdacht van misbruik in Cambodja

Een 42-jarige Leidenaar zit sinds eind juli vast in Cambodja op verdenking van seksueel misbruik van minderjarige kinderen. Dat meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie, dat in de zaak samenwerkt met de Cambodjaanse justitie. De man wordt onder andere verdacht van misbruik in het weeshuis dat hij beheert in de stad Siem Reap. Tegen hem loopt al een strafzaak: in 2014 deden twee Cambodjaanse kinderen aangifte wegens seksueel misbruik. De Leidenaar is in 2004 veroordeeld voor langdurig misbruik van een Nederlandse jongen. De man werd toen ook verboden nog als zeilleraar te werken, maar deed dat toch. Nadat misdaadjournalist Peter R. de Vries dit had onthuld, moest de man alsnog een halfjaar de cel in. In 2012 werd hij vrijgesproken van kindermisbruik in zijn weeshuis in Cambodja. (NRC)

    • Liza van Lonkhuyzen