Na tien jaar stilte ligt het tempo hoger

Voor een band met een zo scherp gedefinieerd gitaarrockgeluid als Dinosaur Jr. is het elke keer weer een kunst om aan een album een nieuwe glans te geven. Niet voor niets stapte de Amerikaanse band er een flinke poos tussenuit. Om nu alweer bijna tien jaar in de oorspronkelijke triobezetting van gitarist J. Mascis, bassist Lou Barlow en drummer Emmett ‘Murph’ Murphy voort te bestaan.

Give A Glimpse Of What Yer Not (hun elfde) is in alle opzichten een klassiek Dinosaur-album, met een titel die aanstipt dat het tempo vergeleken bij eerder werk gemiddeld wat hoger ligt. Geen drastische ontwikkelingen in hun gruizige proto-grunge, die Mascis als vanouds in staat stelt om nonchalant naast de microfoon te zingen en er ongebreideld op los te soleren.

    • Jan Vollaard