Handbal

Nederland klopt gastland Brazilië in kwartfinale

De Nederlandse handbalsters hebben gisteren de halve finale bereikt door verrassend Brazilië uit te schakelen. De ploeg van Henk Groener versloeg het gastland met 32-32 en treft donderdag in de halve finale Frankrijk of Spanje. Verwacht was de zege niet. De Nederlandse speelsters wonnen in de groepsfase maar een van hun vijf duels (alleen van Argentinië) en bereikten als nummer vier van de groep de kwartfinale. Brazilië eindigde in de andere poule als eerste door onder meer wereldkampioen Noorwegen te verslaan. Brazilië nam eenmaal de leiding, bij 3-4. Verder lag het initiatief bijna de gehele wedstrijd bij Nederland. Estavana Polman was met zeven doelpunten de meest trefzekere speelster. Lois Abbingh, Laura van der Heijden en Angela Malestein scoorden allemaal vijf keer. (ANP)

    • Fabian van der Poll