Drie nieuwe verhalen over toverwereld Harry Potter

De korte verhalen over de wereld van de beroemde tovenaarsjongen verschijnen als e-book.

J.K. Rowling eerder deze maand in Londen.
J.K. Rowling eerder deze maand in Londen. Neil Hall / Reuters

De Britse auteur J.K. Rowling duikt terug in de wereld van Harry Potter. Ze komt op 6 september met drie nieuwe verhalen over de beroemde toverwereld die verschijnen als e-books.

Rowling maakte dat woensdag bekend via Pottermore, haar site bedoeld voor fans. Delen van de verhalen heeft ze daar al gepubliceerd, deels zijn de verhalen nieuw.

Twitter avatar pottermore Pottermore We’re thrilled to announce Pottermore Presents, a trio of eBooks published in September: https://t.co/ybfduo594d https://t.co/7t10kHY5g8

De serie gaat ‘Pottermore Presents’ heten en duikt dieper in op de toverwereld en sommige karakters. Volgens persbureau Reuters worden de verhalen zo’n tienduizend woorden lang, dat zijn ongeveer 22 pagina’s. De serie komt in acht talen uit, waaronder in het Nederlands.

De drie boeken hebben elk een eigen thema dat met de toverwereld te maken heeft. Zo komt er een soort Zweinsteingids, die over de wereld van de tovenaarsschool gaat. Het boek gaat bijvoorbeeld dieper in op de geesten op de opleiding en de Sorteerhoed, een levende hoed die leerlingen naar een bepaalde afdeling stuurt. Een ander boek duikt dieper in op de duistere kant van de toverwereld, zoals de verschrikkingen van tovenaarsgevangenis Azkaban. Een derde boek gaat over de flamboyante docenten die aan Zweinstein doceren.

Slughorn en Umbridge

Fans moeten met de boeken meer te weten komen over de geschiedenis en motivatie van sommige karakters uit de beroemde boekenreeks. Zo komen Horace Slughorn (Hildebrand E.F. Slakhoorn), Dolores Umbridge (Dorothea Omber) en Minerva McGonagall (Minerva Anderling) voorbij.

Over de tovenaarsleerling verschenen al acht films, een reeks van zeven boeken, drie themaparkattracties en de toneelvoorstelling ‘Harry Potter and the Cursed Child’. Het script daarvan verscheen vorige maand als boek. De kaarten voor de voorstelling verkochten vrijwel meteen uit voor de rest van het jaar.