Een lichte stem in een instrumentenblubber

Ze klinkt een beetje als Michael of Janet Jackson, maar laat zich begeleiden door elektronische muziek. Met minder zou Nao beter af zijn. Ook Dinosaur Jr. onderstreept het voordeel van less is more, na een decennium is er een nieuwe plaat.

De Londense Nao werkte een aantal jaar als achtergrondzangeres, en staat nu aan het begin van een solocarrière. Haar debuut For All We Know laat horen waarin Nao uitblinkt: een uitzonderlijk hoog stemgeluid. Haar hoge jubelzang is licht en wendbaar en doet denken aan Michael en Janet Jackson. De muziek is minder inventief. Nao’s liedjes werden vormgegeven door elektronica-magiërs die de instrumentaties eigentijds en ‘warm’, maar vaak te vol lieten klinken. In het kwijnende ‘Happy’ klinken zoveel bassen, orgels en vervormde klanken dat het geheel een blubberend effect krijgt. Afsluiter ‘Feels Like (Perfume)’ kreeg lucht door een opengewerkt marimba-patroon. In het verlangende ‘In The Morning’ wordt de stem geflankeerd door op hol geslagen beats. Op de rand van kitsch, maar het werkt.

    • Hester Carvalho