Delta Lloyd verbetert buffers ondanks winstdaling

Het positieve nieuws over de kapitaalpositie wordt niet geflankeerd door goede operationele cijfers.

Foto ANP / Sander Koning

De financiële buffers van de door problemen geteisterde verzekeraar Delta Lloyd staan er beter voor. Dat blijkt uit de woensdag gepresenteerde halfjaarcijfers.

De buffers van Delta Lloyd stonden dermate onder druk dat het bedrijf zich in april, onder protest van verschillende aandeelhouders, genoodzaakt zag om voor 650 miljoen euro extra aandelen uit te geven. Daardoor verbeterde de verhouding tussen het eigen en vreemde vermogen en steeg de maatstaf die daarvoor gehanteerd naar wordt 153 procent. Woensdag maakte Delta Lloyd bekend dat deze solvabiliteitsmaatstaf is verbeterd naar 173 procent.

Het positieve nieuws over de kapitaalpositie wordt niet geflankeerd door goede operationele cijfers. De brutowinst kwam uit op 320 miljoen euro, een daling van 39 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Analisten ondervraagd door Reuters hadden een veel hogere winst van 400 miljoen euro voorspeld.

Delta Lloyd wijt dat lagere resultaat onder andere aan “uitzonderlijk weer”. Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa stelt in een verklaring dat de “resultaten werden beïnvloed door de uitzonderlijke regenval en hagelstorm in juni, waardoor veel klanten zwaar werden getroffen”. Het weer is verantwoordelijk voor 44 miljoen van de 207 miljoen euro daling van de brutowinst.

Delta Lloyd keert, zoals beloofd, dividend uit van 10 cent per aandeel.

    • Camil Driessen