Delta Lloyd heeft steviger buffers, weer drukt winst

De financiële buffers van de door problemen geteisterde verzekeraar Delta Lloyd zijn verbeterd

De buffers van Delta Lloyd stonden dermate onder druk dat het bedrijf in april, onder protest van verschillende aandeelhouders, voor 650 miljoen euro aan extra aandelen uitgaf. Daardoor verbeterde de verhouding tussen het eigen en het vreemde vermogen en steeg de maatstaf die daarvoor gehanteerd naar wordt 153 procent. Woensdag maakte Delta Lloyd bekend dat deze solvabiliteitsmaatstaf is verbeterd naar 173 procent.

Het positieve nieuws over de kapitaalpositie werd niet geflankeerd door goede operationele cijfers. De brutowinst kwam uit op 320 miljoen euro, een daling van 39 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Analisten met wie persbureau Reuters sprak hadden een veel hogere winst voorspeld: 400 miljoen euro.

Delta Lloyd wijt dat lagere resultaat onder andere aan „uitzonderlijk weer”. Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa stelt in een verklaring dat de „resultaten werden beïnvloed door de uitzonderlijke regenval en hagelstorm in juni, waardoor veel klanten zwaar werden getroffen”. Gevolgen van het weer zijn verantwoordelijk voor 44 miljoen van de 207 miljoen euro daling van de brutowinst.

Delta Lloyd keert, zoals beloofd, aan beleggers een dividend van 10 cent per aandeel uit.

    • Camil Driessen