Debuut met ondertoon van melancholie

Branie en bluf zijn onmisbare ingrediënten voor de betere britpop. Blossoms uit Stockport (bij Manchester) blaakt van zelfvertrouwen en debuteert met een album dat bol staat van sterke popmelodieën. Echo’s van The Verve, Suede en Supergrass mengen zich met synthesizerpop in de beste Pet Shop Boys-traditie. Juist de vette synths en de zwaar aangezette zangmelodieën maken ‘Charlemagne’ en ‘Getaway’ tot nazomerende popsongs waar je niet omheen kunt. Blossoms krijgt een melancholieke ondertoon wanneer zanger Tom Ogden in ‘Onto Her Bed’ en ‘My Favourite Room’ de intimiteit van kleiner georkestreerde ballads opzoekt. Als fier en onbeschaamd vertolker van een romantisch britpopgevoel laat Ogden zijn band alle zeilen bijzetten in grootse en meeslepende popsongs.

    • Jan Vollaard