Bouwbedrijf Heijmans ziet verlies teruglopen

Bouwer Heijmans heeft in de eerste helft van dit jaar opnieuw verlies geleden, maar minder dan vorig jaar. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Het verlies kwam uit op 12 miljoen euro, tegen een verlies van 15 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2015. Als incidentele posten buiten beschouwing blijven, blijft er een onderliggend operationeel verlies van 7 miljoen euro over.

De omzet van het bouwbedrijf steeg in de eerste helft van 2016 van 922 naar 946 miljoen euro. Volgens Heijmans komt dit vooral door de groei in de Nederlandse woningmarkt. Die leidt tot een hogere omzet bij de vastgoedactiviteiten van het bedrijf, waar de omzet steeg van 126 miljoen euro in de eerste helft van 2015 naar 170 miljoen euro dit jaar. De orderportefeuille van het bedrijf komt met 2,4 miljard euro in juni op een hoger niveau uit dan de 2,1 miljard euro in 2015.

Het bouwbedrijf kampt met tegenvallers bij infraprojecten en verlieslatende opdrachten uit het verleden, zoals Energiefabriek Tilburg, de verbouwing van een waterzuiveringsinstallatie die het mogelijk maakt energie te winnen uit rioolwater.

Het bedrijf ziet de markt wel voorzichtig verbeteren. Het merendeel van de activiteiten ontwikkelt zich volgens verwachting en de vraag op de woningmarkt blijft groot. Het bedrijf verwacht dan ook het jaar met een positief onderliggend operationeel resultaat af te sluiten.

    • Belia Heilbron