Atletiek

Hassan vijfde op 1500m,Schippers in finale 200m

Sifan Hassan heeft dinsdag geen medaille behaald op de 1500 meter bij de Olympische Spelen. De Nederlandse atlete eindigde als vijfde in de finale, die werd gewonnen door Faith Kipyegon uit Kenia. „De laatste 800 meter was heel zwaar”, zei Hassan, die in maart na haar titel op de 1500 meter bij de WK indoor geblesseerd raakte en onlangs haar rentree maakte. „Ik heb te kort kunnen trainen en miste snelheid en inhoud. Het was pittig, maar ik heb mijn best gedaan.” Dafne Schippers staat woensdag bij de Olympische Spelen in de finale van de 200 meter. De regerend wereldkampioen op dit onderdeel eindigde dinsdagavond in haar halve finale als eerste in een tijd van 21,96 seconden. Een dag eerder klokte ze tijdens de series 22,51. Haar beste tijd dit seizoen op de 200 meter staat op 21,93 seconden. (ANP)

    • Fabian van der Poll