Acht zwaargewonden door treinongeluk Frankrijk

Tijdens een zware hagelstorm was er een boom op het spoor beland.

Reddingwerkers bij de trein in Saint-Aunes.
Reddingwerkers bij de trein in Saint-Aunes. Sylvain Thomas / AFP

Er zijn acht mensen zwaargewond geraakt door een treinongeluk in het zuiden van Frankrijk. Een trein reed woensdagmiddag rond kwart voor vier met 140 kilometer per uur tegen een boom die op het spoor lag.

De boom was tijdens een zware hagelstorm op het spoor beland ten oosten van de stad Montpellier.

Tekst gaat verder onder de kaart.

Eén passagier is in kritieke toestand per traumahelikopter geëvacueerd. Tientallen mensen raakten lichtgewond of moesten worden behandeld voor een shock. In totaal waren meer dan tweehonderd mensen ingestapt. Passagiers vertellen aan het Franse persbureau AFP dat er paniek uitbrak omdat de knal van de botsing werd verward met een terreuraanval.

Op sociale media is de schade aan de trein goed te zien: