Vanaf 1 september

Jong? Student? Gratis naar het Groninger Museum

Kinderen, jongeren tot en met 18 jaar en studenten die in Groningen een studie volgen, mogen vanaf 1 september gratis naar het Groninger Museum. Door geen entree te vragen, moeten jonge bezoekers makkelijker naar de culturele instelling kunnen komen. Het museum wil zich meer richten op educatie. En daarnaast de algemene ontwikkeling van jongeren bevorderen. ,,Een bezoek aan het museum biedt jongeren kennis en inspiratie over kunst, vormgeving, architectuur, geschiedenis en erfgoed'', liet het museum dinsdag weten. De regeling is mede mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen, een samenwerking tussen de gemeente, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en UMCG, de provincie en onderwijsinstellingen. (ANP)