The Force is bij Lego eerder ingedut dan ontwaakt

Lang geleden, in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan. Als deze woorden je nog steeds kriebels in je buik bezorgen dan is LEGO Star Wars: The Force Awakens een must op je mobiele apparaat. Maar deze game is niet alleen gericht op Force-adepten. Net zoals de voorgaande games van de speelgoedmaker is ook deze aflevering aantrekkelijk door de humoristische draai, vlotte gameplay en de fraaie graphics. Zoals de titel al verklapt, volgt deze toevoeging aan de Lego-reeks de meest recente Star Wars-film. Het spel voegt nieuwe context en gebeurtenissen toe. Let wel: tegen betaling. Het eerste hoofdstuk is gratis; de overige acht zijn dat niet. Een licentie voor de megamiljarden-franchise van Disney is niet goedkoop. Is het de moeite waard dat geld neer te tellen? Neuh. LEGO Star Wars: The Force Awakens volgt de uitgemolken formule van alle Lego-games. Het is allemaal niet zo vernieuwend: je loopt wat rond, bestuurt voertuigen en verzamelt muntjes. Dus het kan maar zo zijn, dat dit niet hét Star Wars- of Lego-spel is ‘waar je naar op zoek bent’.

    • Hans Klis