Round-up

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn door naar de halve finale bij het beachvolleybal. In een Nederlandsonderonsje wonnen ze in twee sets van Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst: 25-23, 21-17. De wereldkampioenen van 2013 spelen in de halve finale tegen Alison Cerutti en Bruno Oscar Schmidt, de twee thuisfavorieten.

Thiago Braz da Silva is de verrassende winnaar geworden bij het polsstokhoogspringen bij de mannen. De Braziliaan versloeg de torenhoge favoriet, de Fransman Renaud Lavillenie. Da Silva sprong over 6.03 meter, een olympisch record. Lavillenie kwam niet verder dan 5.98 meter.

De 400 meter bij de vrouwen is gewonnen door Shaunae Miller van de Bahama's. Het talent versloeg de favoriete Amerikaanse Allyson Felix mede dankzij een wanhoopsduik over de finish.

De Keniaan David Rudisha heeft zijn olympische titel op de 800 meter geprolongeerd.

    • ---