Privacy

‘Brussel weer meer grip op Skype en WhatsApp’

De Europese Commissie werkt aan een verscherping van het toezicht op communicatiediensten als Skype en WhatsApp. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times worden techbedrijven als Microsoft (Skype) en Facebook (WhatsApp) in de aanstaande herziening van de regels voor telecomdiensten onderworpen aan strengere privacy- en veiligheidsregels. Daarbij zou Brussel regels willen dicteren over hoe bedrijven geld mogen verdienen aan gegevens van gebruikers. De herziening van de regels staat voor september op de agenda. De krant verwijst naar interne documenten van de autoriteiten in Brussel. Behalve voor Facebook en Microsoft gaan de strengere regels naar verwachting ook gelden voor concurrenten als Google en andere, veelal Amerikaanse, aanbieders. (ANP)

    • Jochen van Barschot