Partijbureau PvdA verhuist naar Amsterdam-West

Het zal tijdelijk worden ondergebracht in de wijk Bos en Lommer in Amsterdam.

De voormalige ING-kantoren waar de PvdA een verdieping krijgt voor het partijbureau. Google Maps

Begin september verhuist het partijbureau van de PvdA van het centrum van Amsterdam naar Amsterdam-West. Het zal tijdelijk worden ondergebracht in de wijk Bos en Lommer, in plaats van het kantoor op de Herengracht.

Het partijbureau blijft daar in ieder geval tot en met september volgend jaar. Er zal een verdieping gebruikt worden in een van de voormalige ING-kantoren aan de Haarlemmerweg, die uiteindelijk moeten worden omgebouwd tot woningen.

Tekst gaat verder onder de kaart.

Een woordvoerder van partijvoorzitter Hans Spekman zegt over de verhuizing:

“Deze mooie locatie in Bos en Lommer is voor een jaar beschikbaar en dat geeft ons de gelegenheid rustig te zoeken naar een nieuwe, meer permanente plek. Als je de huurprijs inclusief alle kosten voor beveiliging, gas, water en licht, etcetera vergelijkt, zijn we op de tijdelijke plek 2 ton minder kwijt op jaarbasis dan de 5,4 ton die we nu betalen. Ook als je daar de kosten van twee keer verhuizen bij optelt, is dat een forse besparing.”

“Het geld komt van de contributie van leden, en daar moeten we zuinig mee omgaan”, schreef partijvoorzitter Spekman eerder over het pand op de Herengracht. Hij zei in 2011 al tijdens zijn campagne te willen vertrekken uit het pand. Vorige maand werd bekend dat er een huurder is gevonden voor het kantoor op de Herengracht. Spekman noemt de nieuwe plek voor het partijkantoor op de site van de PvdA “goedkoper en beter toegankelijk”.

    • Liza van Lonkhuyzen