Overname

Unilever breidt uit in luchtzuivering

Levensmiddelenconcern Unilever heeft de Zweedse producent van luchtreinigers Blueair overgenomen. Dat maakte het Brits-Nederlandse bedrijf dinsdag bekend, zonder daarbij financiële details te melden. Blueair is volgens Unilever marktleider op het gebied van luchtzuiveringstechnologie voor binnen. Het in 1996 opgerichte bedrijf was in 2015 goed voor een omzet van 106 miljoen dollar en is naar eigen zeggen een belangrijke speler op onder meer de Amerikaanse en Aziatische markten. In Europa is het bedrijf met name in Zweden actief; via Unilever kan het zijn afzetmarkt fors uitbreiden. De activiteiten van Blueair sluiten volgens Unilever goed aan bij de bestaande waterzuiveringsdiensten van Unilever. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders. (ANP)

    • Jochen van Barschot