muziek

Grachtenfestivalprijs 2016NPO Radio 4, 20.00-23.00u.

Het Grachtenfestival, het grootste klassieke muziekfestival van Nederland, is op 12 augustus begonnen. Tot en met 21 augustus vinden er zo’n tweehonderd (gratis) concerten plaats op allerlei locaties in Amsterdam. Tijdens het festival worden jonge klassieke musici aan een breed publiek gepresenteerd. Als onderdeel van de festiviteiten wordt dit jaar voor de tiende keer de Grachtenfestivalprijs uitgereikt, een prijs voor veelbelovende talenten. Winst kan het begin van een succesvolle carrière betekenen. De winnaar mag zich volgend jaar ook Artist in Residence van het Grachtenfestival noemen (dit jaar is dat violist Mathieu van Bellen). De uitreiking in de Wintertuin van Hotel Krasnapolsky wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden op Radio 4. Genomineerd zijn het Amsterdamse Amatis Piano Trio, sopraan Laetitia Gerards (1993) en pianiste Sophiko Simsive (1991). Ze stellen zich tijdens deze avond voor aan de jury en het publiek met een kort programma. Het bekendste onderdeel van het festival is het traditionele Prinsengrachtconcert, dat zaterdagavond weer live wordt uitgezonden op NPO 2.

    • Auteur Onbekend