Met trillende vingers je ruimteschip besturen

None

Hyperburner doet geheel toevallig meteen denken aan Star Wars: Return of the Jedi. Aan de scène waarin de Millennium Falcon de gigantische Death Star invliegt en door de nauwe gang zigzagt om obstakels te vermijden. Deze hele game is die iconische scène. Het enige dat je de hele tijd doet is meteorieten, uitsteeksels en onderdelen van ruimtestations in tunnels ontwijken. Door te slepen over het scherm bestuur je het schip. Dat klinkt allemaal heel eenvoudig en saai. Gelukkig omlijst Hyperburner de simpele eindeloze-rennerformule met hoogwaardige en flitsende 3D-graphics en genoeg adrenaline om je vingers te laten trillen. Dat maakt het besturen van je ruimteschip alleen maar uitdagender. Toch is het prijskaartje van 3,29 euro wel aan de hoge kant. De dertig uitdagende levels bieden veel speelplezier, maar je bent vooral hetzelfde aan het doen. Dat kan de mooie vormgeving niet verbloemen. Met meer verhaal of context had Hyperburner echt een knaller kunnen zijn.

    • Hans Klis