Komende dagen minder treinen rondom Utrecht door werkzaamheden

Het nieuw aangelegde spoor op Utrecht Centraal wordt tussen woensdag en zondag aangesloten.

Werkzaamheden aan het emplacement van het spoor bij Utrecht Centraal. Er wordt dag en nacht gewerkt om de spoorvernieuwing eind 2016 af te hebben. Foto Bart Maat / ANP

Treinreizigers rondom Utrecht moeten van woensdag tot en met zondag rekening houden met extra reistijd. Het nieuw aangelegde spoor wordt in die dagen aangesloten en op maandag in gebruik genomen.

Door de werkzaamheden rijden er op een aantal trajecten, zoals tussen Leiden Centraal en Utrecht Centraal en tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal, minder treinen. Op de website van de NS staat welke treinen er uitvallen.

ProRail werkt al het hele jaar aan de spoorvernieuwing rondom Utrecht. Het zijn “omvangrijke intensieve en omvangrijke werkzaamheden in een relatief korte periode”, schrijft de NS in een persbericht. Daarom wordt reizigers aangeraden maandagochtend in de Reisplanner app op te zoeken of de treinen daadwerkelijk weer rijden: “mogelijk rijden de treinen anders dan gepland”. Als de werkzaamheden gaan zoals gepland, zullen maandag ook de eerste treinen stoppen op het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn.

Twitter avatar ProRail ProRail Vanaf woensdag 17 augustus werkzaamheden rond Utrecht Centraal https://t.co/1zswhTfRpk #Utrecht https://t.co/KWjtdWbBXq

In juli werd er ook intensief gewerkt aan het spoor. Toen werd er gevreesd voor chaos, maar dat viel uiteindelijk mee. De werkzaamheden moeten eind dit jaar grotendeels afgerond zijn. Tussen zaterdag 15 en zondag 23 oktober zullen er weer werkzaamheden plaatsvinden rondom Utrecht.

    • Floortje Rawee