In beeld

Kabinet op slippers en gympen tijdens heidag in Delft

Waar vorig jaar werd uitgewaaid op het strand van Wassenaar, zocht het kabinet ditmaal de 'rust' op in de binnenstad van Delft voor zijn jaarlijkse heidag. De locatie wordt elk jaar geheim gehouden, ook voor de deelnemers zelf. De dag markeert het begin van het nieuwe politieke seizoen, en moet ervoor zorgen dat in een informele setting het groepsgevoel van het kabinet wordt versterkt.
Tijdens de heidag dragen de bewindslieden meestal vrijetijdskleding. Vorig jaar waren truien nodig op het strand, ditmaal volstonden luchtige overhemden en blouses. Er werden zelfs teenslippers gedragen.
David van Dam
De heidag trekt altijd veel bekijks - ook van de pers.
David van Dam
Het persmoment vond plaats in de tuin van het Prinsenhof in Delft.
David van Dam
Premier Rutte en minister Asscher (Sociale Zaken) in gesprek met een aantal jongeren.
David van Dam
Minister Dijsselbloem (Financiën, PvdA) zit op 'hommage aan Gaudi', een bank gemaakt met scherven van Delfts Blauw.
David van Dam
Minister Hennis (Defensie, VVD), staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu, PvdA) en minister Koenders (Buitenlandse Zaken, PvdA) hebben de schaduw opgezocht. Premier Rutte schrijft op Facebook dat het kabinet na de heidag "met nieuwe energie aan de slag gaat".
David van Dam
Het kabinet maakte ook een stadswandeling door Delft, gevolgd door de pers.
David van Dam
Het is de laatste heidag van het huidige kabinet. Volgend voorjaar vinden verkiezingen plaats.
David van Dam
David van Dam