‘Drie medewerkers hulporganisatie ontvoerd in Congo’

Twee voertuigen kwamen in een hinderlaag terecht, één kon ontsnappen.

Een mijnwerker in Congo, beeld ter illustratie. Junior Kannah / AFP

Drie medewerkers van de hulporganisatie Caritas zijn ontvoerd in de Democratische Republiek Congo, mogelijk door rebellen. Een Duitse fotojournalist is bij de aanval neergeschoten, zo meldt het Duitse blad Der Spiegel. Daarbij raakte ze gewond aan haar been.

Twee voertuigen van de rooms-katholieke hulporganisatie kwamen in een hinderlaag terecht in de oostelijke provincie Noord-Kivu. Eén auto kon tijdens een kogelregen ontkomen, de inzittenden van de andere auto werden meegevoerd. Sindsdien zijn ze vermist.

De vredesmacht in Oost-Congo heeft een zoektocht naar de verdwenen mensen ingezet. Het oosten van het land wordt geplaagd door militante groeperingen.

Lees ook: 36 burgers omgebracht in Democratische Republiek Congo
    • Liza van Lonkhuyzen