Deze gepimpte bel zorgt ervoor dat je fiets niet gejat wordt

crowdfunding

Altijd al een hekel gehad aan het geluid van een fietsbel? De gepimpte ‘Shoka Bell’ op crowdfundingsite Kickstarter is een fietsbel die acht voorgeprogrammeerde geluiden heeft, van een claxon tot een opname van je eigen geluid. De bel pikt ook omgevingsgeluiden op en past het volume van het geluid daarop aan. Daarnaast geeft de bel ook nog licht, en is-ie tevens bruikbaar als navigatiesysteem: je kunt in de bijbehorende app je route invullen, en op de bel zie je met pijlen of je moet afslaan of nog rechtdoor moet fietsen. Je bevestigt de bel met magneetjes op je stuur. De makers hebben er ook voor gezorgd dat je fiets niet zomaar gestolen kan worden. Het kleine deeltje van de bel dat je op je stuur monteert, detecteert of de fiets verplaatst wordt. Dus zodra je de bel mee naar binnen neemt en niet verder dan 250 meter van je fiets weggaat, geeft-ie een waarschuwingsgeluid zodat je naar buiten kunt rennen. De bel werkt op batterijen, die het 200 uur doen voor je ze weer moet opladen.

    • Charlotte van ’t Wout