De andere kant van Baton Rouge

Foto Brendan Smialowski/AFP

De zevende dode werd dinsdag gemeld in Baton Rouge. Hij was, net als de zes andere doden, verdronken in de overstromingen die de afgelopen dagen door hevige regen zijn ontstaan in de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana. Baton Rouge was vorige maand in het nieuws als een van de hoofdsteden van het protest van zwarte Amerikanen tegen politiegeweld. Aanleiding was het doodschieten van een zwarte inwoner door een agent. De Black Lives Matter-beweging organiseerde wekenlang protesten tegen het politie-optreden en vestigde de aandacht op de verdeeldheid in de stad . Dinsdag prees gouverneur John Bel Edwards de samenhorigheid van de inwoners van Baton Rouge en andere steden in de strijd tegen de watersnood. Deze foto is gemaakt in voorstad Denham Springs. 11.000 mensen zijn hun huizen ontvlucht.