Boulevard

Verlinde stopt als presentator

Albert Verlinde (55) stopt na vijftien jaar met zijn werkzaamheden voor RTL Boulevard. Verlinde is sinds 2001 vast panellid en hét gezicht van het succesvolle tv-programma. In de periode dat Verlinde er werkzaam was, haalde RTL Boulevard veel publiciteit met onder andere het uitzenden van bewakingsbeelden van Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder in een parkeergarage. BNN-presentatoren Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink reikten daarop voor programma VOC een zelfbedachte prijs aan Verlinde uit. Toen bleek dat ze in de bokaal afluisterapparatuur hadden geplaatst, spanden Verlinde en zijn toenmalige partner Onno Hoes een rechtszaak aan tegen BNN. Verlinde won de zaak.

Albert Verlinde – sinds vorig jaar directeur van Stage Entertainment Nederland, een fusie tussen de theaterbedrijven van Verlinde en Joop van den Ende – zegt in een persbericht terug te kijken op een mooie tijd bij RTL Boulevard: „Het waren fantastische jaren met meer dan 2.600 uitzendingen waar ik met hart en ziel onderdeel van uitmaakte. Ik heb er vreselijk van genoten.”

Albert Verlinde zal op vrijdag 26 augustus voor het laatst te zien zijn in het programma, dat eind deze maand verhuist van het Mediapark in Hilversum naar het Amsterdamse Leidseplein. Wat Verlinde naast zijn functie als directeur gaat doen, is onbekend. Volgens RTL zouden gesprekken over een nieuwe samenwerking met Verlinde „in een vergevorderd stadium” zijn. (NRC)

    • Etienne Verschuren