Zeilen

Beslissende race Bouwmeester verplaatst naar dinsdag

De beslissende medalrace in de Laser Radial, met zeilster Marit Bouwmeester als belangrijkste kandidaat voor de olympische titel, is verschoven naar dinsdag. De organisatie wachtte met de tien finalisten de hele maandagmiddag vergeefs op goede wind. De tien boten werden nog wel naar de startlijn gesleept en lagen daarna te dobberen. Er stak nog wel een flinke bries op, maar de wedstrijdleiding zag er geen heil meer in. Mocht de organisatie de finale door de weersomstandigheden opnieuw moeten annuleren, dan is volgens een woordvoerder van sportkoepel NOC*NSF het huidige klassement de eindstand en is Bouwmeester olympisch kampioen. Ze is al zeker van brons. Een finish bij de eerste vier volstaat voor olympisch goud. (ANP)

    • Fabian van der Poll