Ruim tweederde van gasten in bungalowparken komt uit Nederland

Maar ook Duitsers en Belgen kiezen vaak voor een vakantiehuisje in Nederland. Hoe staat de Nederlandse vakantieparkenmarkt er verder voor?

Foto ANP

Nederland telt in totaal 1.505 huisjesparken, waarvan ongeveer een derde in de provincies Gelderland en Zeeland staat. De bungalows in die parken worden vooral gevuld door Nederlanders, blijkt uit recent bijgewerkte cijfers van het CBS.

In mei, het meest recente meetmoment, waren Nederlanders goed voor ruim twee derde van alle gasten in bungalowparken. Ook Duitsers (20 procent) en Belgen (6 procent) kiezen vaak voor een vakantiehuisje in Nederland.

Volgens het statistiekbureau was in mei 42 procent van de slaapplaatsen bezet. Dit aandeel is, gekeken naar de maand mei, langzaam maar zeker gestegen: in 2012 was in mei nog 37 procent van de slaapplaatsen bezet.